پروبیوتیک

پروبیوتیک چیست ؟ چه خواصی دارد ؟ در چه خوراکیهایی یافت میشود؟

حتماً در این مدت نام پروبیوتیک را بسیار شنیده اید. اما آیا می دانید پروبیوتیک چیست ؟ یا اینکه خواص پروبیوتیک چیست ؟ می دانید در چه غذاها و خوراکی هایی وجود دارد؟ در این مقاله می خواهیم به بررسی خواص پروبیوتیک بپردازیم و برای شما ۱۰ خوراکی و غذایی که پروبیوتیک طبیعی هستند. را معرفی کنیم با ما همراه باشید.

پروبیوتیک چیست ؟

 پروبیوتیک به معنای وجود باکتری های مفید در خوراکی ها و مواد غذایی است. این نوع از باکتری ها در دستگاه گوارش فعالیت و در هضم بهتر غذا کمک بسزایی به معده و روده می کنند.

پروبیوتیک ها علاوه بر کمک به هضم غذا، باکتری های مضر و میکروب های درون دستگاه گوارش را از بین میبرند. عدم فضا و غذای کافی در دستگاه گوارش برای باکتری ها، درگیری میان آنها برای زنده ماندن ایجاد میکند. که در این درگیری اگر باکتری های مفید غلبه کنند باکتریهای مضر خواهند مرد و دستگاه گوارش سلامت خود را باز خواهد یافت.

همچنین باکتری های مفید به تقویت سیستم ایمنی کمک بسزایی نیز می کنند. برخی از پزشکان باکتری های مفید را باعث از بین بردن حساسیت های فصلی می دانند و مصرف پروبیوتیک را به افراد دارای حساسیت تجویز می کنند.

خواص پروبیوتیک چیست ؟

۱-تقویت دستگاه گوارش

 از خواص پروبیوتیک تقویت معده و روده است این باکتری ها با هضم بهتر غذا کار دستگاه گوارش را سبک کرده و به هضم راحت تر غذا کمک می کنند. درنتیجه غذای استفاده شده جذب بهتری خواهد داشت. ضمنا مصرف پروبیوتیک باعث جلوگیری از یبوست و همچنین اسهال خواهد شد.

۲-تقویت سیستم ایمنی 

میکرو ارگانیسم ها با از بین بردن باکتری های مضر و همچنین میکروب هایی که وارد دستگاه گوارش می شوند سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند و دیگر بدن فعالیتی علیه میکروب ها و باکتری های مضر نخواهد داشت. در نتیجه فعالیت سیستم ایمنی بر روی ویروس ها و عوامل خارجی متمرکز خواهد شد.

۳-از بین بردن آلرژی و حساسیت از خواص پروبیوتیک

 با مصرف پروبیوتیک آلرژی و حساسیت کاهش پیدا خواهد کرد. فعالیت باکتری‌های مفید سبب عدم واکنش سیستم ایمنی به ذرات و عوامل حساسیت زا می شود.

۴-افزایش سلامت عمومی رحم

 حتماً می‌دانید که محیط رحم و دستگاه تناسلی باید ph خاص خود را حفظ کند تا دچار عفونت و حساسیت نگردد. با مصرف پروبیوتیک ها ph رحم و اطراف آن به طور طبیعی و خودکار تنظیم خواهد شد.

پروبیوتیک در چه خوراکی ها و غذاهایی است ؟

۱-عسل

عسل خود به تنهایی از پس تغذیه و مکمل های مورد نیاز بدن در می‌آید و بسیار انرژی بالایی دارد. از قضا پروبیوتیک هم هست. باکتری‌ های مفید عسل آنقدر قوی هستند که مجال ورود باکتری و میکروب های مضر به درون عسل را نمی‌دهند. برای همین عسل حتی تا ۱۰ سال هم به همان شکل باقی می‌ماند.

باکتری های عسل کار آنتی بیوتیک طبیعی را نیز انجام میدهند.

۲-ماست

ماست تخمیر شده طبیعی شیر است. شیر اگر پاستوریزه نباشد، خود حاوی باکتری مفید است. وقتی هم که به ماست تبدیل می گردد علاوه بر باکتری مفید شیر باکتریهای مخمر که برای هضم غذا بسیار مفید هستند هم به آن افزوده خواهد شد.

۳-شیر

شیر اگر پاستوریزه نباشد و به صورت فله خریداری شود و پروبیوتیک است. اما اگر پاستوریزه و به اصطلاح کارخانه ای باشد، به علت از بین رفتن باکتری ها در پاسترازیسیون، پس از آن باکتری های مفید به شیر افزوده خواهد شد و به عنوان شیر پروبیوتیک می توان از آن بهره برد.

۴-سرکه

سرکه علاوه بر پروبیوتیک بودن حاوی آنتی اکسیدان های قوی و ویتامین C هم هست. تولید سرکه با فعالیتهای باکتری صورت می‌گیرد آب انگور ، خرما یا انار به حال خود گذاشته شده و باکتری ها آن را تخمیر کرده تا در آخر به سرکه تبدیل شود. این باکتری ها برای دستگاه گوارش و همچنین هضم بهتر غذا بسیار مفید خواهند بود.

۵- ترشی

انواع ترشی، خیارشور و شوری چون با استفاده از سرکه تولید می‌شوند، باکتری های سرکه به محتویات دیگر ترشی سرایت کرده و پروبیوتیک میشوند. البته منظور ما ترشی است که با سرکه طبیعی تولید شده باشد.

۶-کاموجا

نوشیدنی کامبوجا از نوعی قارچ تولید می شود که سرشار از آنتی بیوتیک است در عین حال میکرو ارگانیسم های بسیاری را در خود جای داده. از خواص این نوشیدنی می تواند به جلوگیری از سرطان روده و معده، هضم بهتر غذا و رفع بی خوابی اشاره کرد.

۷-سبزیجات

 سبزیجات تازه علاوه بر ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان های طبیعی، دارای باکتری های مفید هم هست که کار معده و روده را سبک کرده و یبوست را درمان میکند. با مصرف سبزیجات تازه به علت وجود میکرو ارگانیسم ها و ویتامین ها می توان سیستم ایمنی را تقویت کرد.

۸- میوه جات 

میوه جات دارای فیبر فراوان هستند. فیبر کار گوارش را آسان کرده و با باکتری هایی که در آن ها وجود دارد مشکلات حاد روده را برطرف میکند. همچنین با مصرف میوه جاتی مانند: سیب، انگور، مرکبات، هندوانه، طالبی، گرمک و آناناس باکتری های مفید در بدن رشد کرده و هضم غذا را آسان تر میکند.

۹-نان

 نان از خوراکی های روزمره ماست و اگر دارای تخمیر طبیعی باشد یعنی از جوش شیرین استفاده نشده باشد، حاوی باکتری های مفید و میکرو ارگانیسم های مورد نیازبدن است.

۱۰- چای سبز

چای سبز نوشیدنی محبوبی است که برای معده سنگینی نکرده و نفخ معده نمی آورد. بنابراین جایگزین مناسبی برای چای سیاه می‌باشد. چای سبز هم پروبیوتیک طبیعی است، به شرطی که بدون اسانس و طبیعی باشد.

برچسب ها: بدون برچسب

یک دیدگاه بگذارید

آدرس ایمیل منتشر نمیشود