ازدواج در زمان درست

فواید ازدواج در زمان درست و عواقب تاخیر در آن

برای دریافت بهترین نتیجه از هر کاری باید آن را در زمان و مکان مناسب انجام داد. مسئله ازدواج هم همینطور است. حتی شاید مهم ترین بخش از زندگی هر فرد باشد. و باید در بهترین زمان خود اتفاق بیوفتد، مسئله ازدواج مساله ایست که چه در صورت زود هنگام بودن و چه دیر هنگام بودن میتواند اثرات مخربی روی حالات جسمی و روحی فرد گذاشته و آینده فرد تحت تاثیر قرار دهد. اما در صورت به هنگام بودن باعث رشد و تعالی و پیشرفت های چشمگیری در زندگی شخص شده عامل موفقیت های آینده او باشد. در ادامه به برخی آیات روایات پیرامون این بحث میپردازیم همچنین از فواید ازداج به هنگام و عواقب به تاخیر انداختن آن اشاره میکنیم.

بهترین وقت ازدواج از دیدگاه اسلام

بهترین وقت ازدواج از دیدگاه اسلام زمانیست که دختر و پسر به بلوغ رسیده اند. به تعبیری بلوغ در قرآن به معنای توانایی فرزند آوری است .

در نقلی از پیامبر آمده است دختران باکره خود را زمان رسیدن به بلوغ شوهر دهید که دچار انحراف نشوند.

امام صادق(ع) می‌فرماید روزی رسول خدا(ص) بر منبر رفت و فرمود: ای مردم جبرئیل از سوی خدای تعالی به من خبر داد؛ دختران مانند میوه بر روی درخت هستند، اگر به موقع چیده نشوند آفتاب آنها را خراب می‌کند و باد آنها را می‌ریزد. اگر دختران درک کنند آنچه را که زنان درک کرده‌اند چاره‌اش فقط شوهر است، و گرنه فاسد خواهند شد(اهمیت نیاز جنسی) .

پس بهترین سن ازدواج از دیدگاه اسلام زمانیست که دختر و پسر به بلوغ جنسی رسیده اند و توانایی مصلحت اندیشی دارند (بلوغ عقلی)

بلوغ عقلی

یعنی فردی توانایی برقراری تعادل بین آنچه که هست و آنچه که دوست دارد باشد را داشته باشد. بلوغ فکری یعنی فرد بین احساس و عقلش تعادل برقرار می کند (در اینجا توجه به این نکته بسیار ضروری است که خود زوج با توجه به شرایط زندگی و روحی شان میتوانند بهترین تصمیم را بگیرند و نباید چشم بسته و بدون تفکر به توصیه های دیگران حتی والدین خود عمل کنند چون در این صورت ممکن است زندگی خود را به تباهی بکشانند، اثرات دخالت های نا بجای والدین در سنین بالاتر، خطرناک تر میشود زیرا شخصی که هویتش شکل نگرفته باشد بهتر میتواند با شرایط کنار بیاید و از خود نرمش نشان دهد اما هر چه سن بالاتر باشد شخص بیشتر تحت تاثیر خانواده است. البته مشورت نکردن و عمل خودسرانه نیز میتواند آسیب زا باشد بنابراین مشورت با خانواده و مراجعه به روانشناس و در نهایت تفکر و تصمیم گیری عاقلانه از طرف خود شخص بهترین راهکار برای مقابلخ با مشکلات است).

خطر کمالگرایی

اضافه کردن این نکته اهمیت دارد که انسان گاها اشتباه میکند و ترس از اشتباه نباید منجر به تنبلی و عقب نشینی شود انجام اشتباه و شکست و شروع دوباره یک کسب تجربه است حتی اگر آن اشتباه در امر ازدواج باشد. این حرف من لزوما تایید طلاق نیست در اکثر مواقع با یادگیری دو سه مهارت اشتباهات حتی مربوط به انتخاب هم جبران می شود.مثلا با دو سه مهارت کوچک می شود همسر را راضی به پذیرش و تغییر کرد. البته در زمان انتخاب باید حواسمان باشد ولی اگر اشتباه کردیم می توان با یک همصحبتی کوچک رابطه را ترمیم کرد. دین اسلام دینداری منفعلانه را دوست ندارد بلکه دینداری فعال را دوست دارد. کسی که از ترس اشتباه از ازدواج و کار های دیگر امتناع می کند دیندار منفعل است!!!

بهترین سن ازدواج از نظر کارشناسان

بهترین سن ازدواج از نظر کارشناسان وقتیست که فرد کنترل احساس خود را داشته باشد و از روی احساس عمل نکند . فردی که شتابزده تصمیم میگیرد و نسنجیده عمل میکند به بلوغ فکری نرسیده و نمیتواند ازدواج موفقی داشته باشد. تصمیم برای ازدواج ابید با کمک احساس و منطق به صورت مساوی باشد. و کمک گرفتن از مشاور می تواند کمک زیادی به شخص کند. البته مشاوری که با اصل ازدواج یا سن فرد مخالفت نکند و منطقی نظر بدهد. 🙂

ازدواج در سن کم یعنی در اوج خامی و بی تجربگی و احتمال شکست در ازدواج افزایش می یابد زیرا فرد توانایی تصمیم درست و کنترل احساسات خود را ندارد. در سن بالا هم احتمال عدم موفقیت زیاد است زیرا از یک سنی به بعد دیگر شور و هیجان و حوصله ای برای تشکیل زندگی وجود ندارد. علاوه بر آن روحیه از خودگذشتگی و برنامه ریزی برای آینده نیز در افراد کاهش می بابد .

شاید صریح ترین آیه قرآن برای سن ازدواج آیه 6 سوره نساء باشد که می فرماید:«یتیمان را آزمایش کنید تا هنگامی که بالغ شده و به نکاح تمایل پیدا کردند و آنان را به درک مصالح زندگانی خود آگاه یافتید، اموالشان را به آنان بدهید». مطابق با این آیه زمان ازدواج پس از بلوغ جنسی و زمانی که انسان به یک درک نسبی از زندگی است ، می باشد

نکته آخر

به عنوان نکته آخر ازدواج مثل پختن برنجه بهترین زمان برای نمک زدن از زمان جوش آمدن آب( بلوغ جنسی) تا زمان تمام شدن آبه اگر آب تمام شد دیگر نمک برای آن برنج به خوبی قبل نخواهد بود! تمام شدن آب یعنی پایان هویت طلبی فرد شاید حدود ۲۰ یا ۲۵ سال باشد. اما کارهای دیگه مثل ورود به دانشگاه باید بعد از هویت طلبی باشد تا محیط دانشگاه نتواند به عقاید و باور های دینی فرد لطمه بزند.

فواید ازدواج به موقع میپردازیم:

1.رسیدن به آرامش واقعی:

انسان موجودی است که نیازمند آرامش و آسودگی است. او این آرامش و آسودگی را به علت این که فطرتاً موجودی است اجتماعی به وسیله دیگران به دست می آورد. بهترین فردی می توانند انسان را به آرامش برساند همسر اوست. زیرا محبت ودوستی زوجین به علت اتحادشان، دائمی و نامحدود است که باعث می شود آنها در کنار هم احساس آرامش و امنیت کنند در آیه 21 سوره روم آمده:«وَ مِن آیاتِهِ أن خَلَقَ لکُم مِن أنفسکُم أزواجاً لتسکُنُوا إلیها وَ جَعَل بینَکُم مَوَدَّه وَ رَحمَهً إنّ فی ذلک لآیاتٍ لِقَوم یَتَفَکرُون

از نشانه های خدا این است که از جنس خودتان همسرانی برای شما آفرید تا در کنار آنان سکون و آرامش یابید و بین شما رحمت و صمیمیت قرار داد. به درستی که در این کار نشانه هایی است برای افرادی که اهل فکر و اندیشه اند.» خداوند متعال در قرآن اشاره می فرمایند بهترین فردی که می تواند این نیاز طبیعی را تأمین کند، همسر است. همه محبت ها و دوستی ها محدود و موقتند، جز دوستی و محبت بین زن و شوهر که به علت متحد بودنشان دائمی و غیر محدود است. در سوره اعراف آیه 189 نیز آمده است: «هُوَ الَذِی خَلَقَکُم مِن نَفسٍ وَاحِدَهٍ وَ جعل منها زوجها لِیَسکُنَ إِلَیها؛ اوست خدایی که همه شما را از یک نفس آفرید و همسرتان را نیز از همان نفس مقرر داشت تا در کنار او آرام گیرید». این آیه نیز با تکیه بر یکی بودن اصل و گوهر زن و مرد، عامل اصلی گرایش آن دو به یکدیگر آرام یافتنشان در کنار هم معرفی شده است. امام زین العابدین (علیه السلام) می فرمایند: «حق همسر، این است که بدانی خدای، او را مایه آرامش و انس تو قرار داده و بدانی که این خود نعمتی است از جانب خداوند به تو. پس او را گرامی بدار و با او مهربان باش.» (بحارالانوار، ج 74، ص 5، ح 1.)

2. افزایش ایمان:

به عقیده بزرگان دین، کسی که ازدواج می کند ایمانش افزایش می یابد. امام صادق (علیه السلام): دو رکعت نمازی که متأهل بخواند برتر از هفتاد رکعتی است که فرد بی‌همسر اقامه کند. (تهذیب، جلد7، ص239) پیامبر گرامی اسلام: نزد خداوند متأهل خفته برتر از مجرد روزه دار و شب خیز است. (جامع الاخبار، ص272، ح741.)

3. تکامل فرد و تکمیل دین :

تکامل به چگونگی فرآیند شکل گیری و رشد انسان ها در تمام ابعاد زندگی گفته می شود. انسان از طریق ازدواج می تواند به رشد برسد. به عبارتی، زمانی که مرد و زن با یکدیگر ازدواج نموده اند، کامل می شوند. زیرا آنها برای رهایی از رنج و تنهایی، رسیدن به کمال، پختگی و رشد، رنگ دادن به زندگی و حضور فعالتر در جامعه انسانی نیازمند پیوستن به یکدیگر هستند. از این طریق است مرد کاملاً مرد و زن کاملاً زن می شود. پیامبر گرامی اسلام می فرمایند: «مَن تَزَوَّجَ فَقَد اَحرَزَ نِصفَ دینه، فَلیَتَّقِ اللهَ فی النّصفِ الباقی؛[1] هر کس ازدواج کند، نیمی از دینش را بدست آورده است نسبت به نیم دیگر تقوای الهی را رعایت کند». در جای دیگر نیز فرمودند: « هر کس در ابتدای جوانی ازدواج کند شیطان فریاد میزند: فریاد از او، فریاد از او، دو سوم دینش را از دستبرد من نگاه داشت.» (وسائل الشیعه، ج 20، ص 17.) چنانچه از روایات بالا استنباط می شود یکی از مزایای ازدواج، افزایش ایمان و تکامل روحی فرد و به تبع آن تکمیل دین اوست. به بیان دیگر زمانی که افراد ازدواج می کنند از بسیاری از انحرافات و فسادهای اخلاقی در امان می مانند. همین امر آنها را در رسیدن به تکامل روحی و حفظ دین یاری می رساند.

4. تعاون در اطاعت:

از دیدگاه اسلام ازدواج عبادت محسوب شده و پاداش اخروی دارد. یک انسان مومن، در صورتی که همسر مومن و موافقی داشته باشد، می‌تواند در طریق انجام وظیفه، از تشویق‌ها، رهنمودها و کمک های او بهره مند شده و در راه عبادت و رسیدن به خدا از تعاون و همکاری های او استمداد جوید. روزی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) از امام علی (علیه السلام) پرسیدند: همسرت را چگونه یافتی؟ ایشان فرمودند: فاطمه (سلام الله علیها) نیکو کمکی در راه اطاعت خداست. (همان، ج42، ص117.)

5.ازدیاد روزی:

در دین اسلام به کسب روزی و داشتن مال و ثروت و دوری از فقر توجه شده است (پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله): فقر به آن نزدیک است که به کفر انجامد./ شیخ صدوق، خصال، ج 1، ص 12. اما ازدواج نکردن به علت فقر را جایز ندانسته و حتی ازدواج را وسیله ای برای افزایش روزی می داند. «باید مردان بی زن و زنان بی شوهر و بندگان و کنیزان صالح و شایسته خود را همسر دهید. اگر بینوا باشند خدا به کرم و لطف خود توانگرشان خواهد ساخت. خدا رحمتش وسیع و نامتناهی و به احوال بندگان آگاه است.» (سوره نور/ آیه 32.) پیامبر گرامی اسلام نیز می فرمایند: «هرکس ازدواج را از ترس فقر و تنگدستی ترک کند به خدا سوءظن برده است، زیرا خداوند می فرماید: اگر(زن و شوهر) فقیر باشند، خدا هرکدام را از کرم خود بی نیاز می کند. » ) وسائل الشیعه، ج20، صفحه28. پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در سخنی دیگر می فرمایند: «مردان را زن دهید تا خدا اخلاقشان را نیکو، ارزاقشان را وسیع و جوانمردیشان را زیاد گرداند.»(بحارالانوار، ج 103، ص 222.)

6. تداوم نسل:

یکی دیگر از ثمرات ازدواج از دید اسلام، تولید و بقای نسل آدمی است. در سوره فرقان آیه 74 نیز چنین آمده است: «صالحان کسانی‌اند که می‌گویند: پروردگارا ! همسران و فرزندانی به ما عطا فرما که باعث روشنی چشمانمان گردند.»

پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرمایند: «ازدواج کنیدکه فردای قیامت به فراوانی شما بر دیگر امت ها افتخار کنم.» (مستدرک الوسایل، ج 14، ص 149.) امام سجاد (علیه السلام) نیز در این راستا می فرمایند: « از سعادت و خوشبختی انسان آن است که فرزندانی داشته باشد که حامی و کمک کار او باشند.» (همان، ص 2.)

7.رحمت الهی:

خداوند متعال به برخی کارها و رفتارهای انسان عنایت ویژه و قابل توجهی دارد. به عنوان مثال؛ جوانمردی و امانت داری را دوست داشته و فحشا و هرزگی را ناپسند شمرده است. در قرآن کریم بعد از توصیه به ازدواج و تشکیل خانواده، روزی و رزق آنان را تضمین کرده و وعده رهایی از فقر به آنان داده است. امام صادق علیه السلام نیز فرمودند: «رزق و روزی به خاطر بچه ها و زنان داده می شود وافزایش می یابد ». پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله همچنین درباره نزول رحمت الهی به همسرداران فرمود: «درهای رحمت الهی در چهار زمان به طور ویژه گشوده می شود؛ هنگام بارش باران، هنگام نگاه فرزند به چهره پدر، هنگام بازشدن درب خانه کعبه و هنگام نکاح و وصلت زناشویی». در آموزه های دینی مجرد ماندن مورد نکوهش قرار گرفته است. پیامبرگرامی اسلام صلی الله علیه و آله در این زمینه می فرمایند: «ازدواج کنید، در غیر این صورت از یاران شیطان خواهید شد». از مجموع روایات به این نتیجه می رسیم که خداوند متعال به افرادخانواده دار و همسردار عنایت خاصی دارد و از افراد مجرد و بدون همسر، راضی نیست. از طریق ازدواج، گناه و بی بند و باری، کنترل می شود و از طرف دیگر، تعداد بندگان خدا افزایش یافته و خداپرستی توسعه پیدا می کند ودر نهایت انسان های زیادی به کمال و سعادت حقیقی خواهند رسید.

8.سلامت و امنیت اجتماعی :

ازدواج و تأسیس کانون خانواده، برای سلامت و امنیت جامعه مفید است وزمینه ارتکاب جرم و بزه کاری را کم می کند. اگر بنیاد خانواده ها مستحکم باشد و جوان ها به موقع ازدواج کنند و به کانون گرم خانواده دل بسته باشند به طور محسوس از فساد، ولگردی، بی بندوباری، طغیان، قتل و سرقت، جنایت و ناامنی، تجاوز، انحراف، اعتیاد و خودکشی کاسته خواهد شد؛ زیرا چنان که آمار نشان می دهد اکثر این امور از افرادی سر می زند که از وجود کانون گرم خانوادگی محرومند. پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله می فرماید: «بیشتر اهل جهنم مجردها هستند». این حدیث شریف به روشنی بر این نکته دلالت می کند که گناه و ناهنجاری در میان مجردها بیشتر است و به همین دلیل، گرفتار آتش شده اند و وقتی گناه وناهنجاری از طریق مجردها بیشتر شود، امنیت اجتماعی و سلامت روانی اجتماع به مخاطره می افتد. ویل دورانت، دانشمند معروف، درباره ترغیب به ازدواج و فواید آن می گوید: «اگر راهی پیدا شود که ازدواج در سال های طبیعی انجام گیرد، فحشا، امراض روانی، تنهایی بی ثمر، عزلت ناپسند و انحرافات جنسی، که زندگی رالکه دار کرده است، تا نصف تقلیل خواهد یافت.. . عشق جنسی جوانان، زودتراز توانایی اقتصادی شان فرامی رسد، ما نباید از این پیشامد ناخشنود باشیم وبگذاریم آن عشق افسرده شود و بمیرد. ازدواجی که بر پایه عشق تازه و نمرده دختر و پسر انجام می شود، در طی سال های دراز، زندگی آنها را معطر و خوش بو می کند و گرنه عمیق و طبیعی و آرمانی نخواهد بود».

9.رشد و شکوفایی استعدادها :

ازدواج زمینه بروز خلاقیت ها و موفقیت ها را در همسران افزایش داده، همچنین موجب می شود تا فضایل اخلاقی و انسانی در آنان به فعلیت برسد. وقتی از مرد خانواده انتظار می رود تا هنگام ضرورت برای حمایت از خانواده خویش، ایستادگی کند؛ این انتظار روحیه دفاع و جوان مردی را در او تقویت خواهد کرد. همچنین به وجود آمدن شرایط مادری برای زنان، موجب می شود تا باتحمل مشکلات فرزندپروری و شوهرداری، به کمال روحی بیشتری برسند وروح خود را در اثر شکیبایی و ایثار بالنده کنند و از طریق مسئولیتی که در خانه و خانواده دارند، به تلاش بیشتر روی آورند و استعدادهای خود را برای اداره مناسب خانواده به کار گیرند و در نتیجه، به موفقیت بیشتری نایل آیند. پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله فرمودند: «به جوانان خود، همسر دهید، به درستی که خداونددر سایه همسر، اخلاقشان را نیکو می کند، رزقشان را زیاد می کند و جوانمردی آنان را زیادمی کند».

10.کمالات معنوی :

علامه محمدتقی جعفری در پاسخ این سؤال راسل که چرا اسلام این قدر به ازدواج بها داده و برای آن قانون قرار داده، گفته است: «اسلام با ازدواج می خواهد انسان واقعی به وجود آورد، و مسئله انسان و انسانیت مطرح است». ازدواج در فرهنگ اسلامی، پیوندی مقدس است که موجب حفظ دین و به وجود آورنده رابطه محبت است. ازدواج عاملی مؤثر در حفظ پاک دامنی و پاکی دل هاست. رسول گرامی صلی الله علیه و آله می فرماید: «هرکس می خواهد خدا را در حال پاکیزگی و پاکی ملاقات کند به وسیله ازدواج، عفّت پیشه سازد».

همچنین حضرت فرمودند: «کسی که همسری برگزیده و ازدواج کرده است، خواب واستراحتش نزد خداوند، از روزه داری و شب زنده داری افراد مجرد (بدون همسر) با فضیلت تراست».

11.دوری از گناه :

حضرت رسول صلی الله علیه و آله درباره حفظ عفّت به واسطه ازدواج می فرماید: «ای گروه جوانان! هر یک از شما که می تواند ازدواج کند، اقدام نماید؛ زیرا ازدواج موجب می گردد تا چشم و دامن انسان از گناه باز داشته شود و عفت انسان حفظ گردد». در جای دیگر فرمودند: «دختران جوان مانند میوه های درختان هستند که در زمان رسیدن باید آنان را چید وگرنه حرارت خورشید آنها را فاسد می کند. دختران نیز هرگاه آنچه را که زن ها درمی یابند (نیازهای عاطفی جنسی)، یافتند و نیاز به شوهر داشتند، اگر ازدواج نکنند، احتمال فساد و تباهی آنان وجود دارد؛ زیرا آنها هم بشر هستند». از این حدیث شریف، به خوبی استفاده می شود که تأخیر در ازدواج از سنین جوانی، که سن نیاز به همسر است، موجب مشکلات دینی و عاطفی در فردمی گردد؛ زیرا در این مقطع زندگی که نیازهای عاطفی و جنسی در هر کس فعال است و انرژی کافی جنسی در او وجود دارد، اگر این نیاز به طور صحیح ارضا نشود، یا باید سرکوب گردد و یا به شیوه های نامناسب و ناهنجار تأمین شودکه در هر دو صورت، موجب گناه شده و به عزت و سلامتی فرد آسیب می رساند.

آثار تاخیر در ازدواج :

1.تاخير در رسيدن به کمالات انسانی:

يکي از آثار ازدواج صحيح و به‌هنگام،‌کمال‌يابي و کمال‌دهي انسان است. در روايت هم وارد شده‌است که انسان به واسطه ازدواج، نصف دينش کامل مي‌شود. وقتي دختر و پسر، ازدواج نمي‌کنند يا دير ازدواج مي‌کنند، خلأ ديني و رشدي پيدا خواهند کرد.

2.ترويج ناامني‌ها:

«توقف ارتقاء» از ديگر آثار در تأخير ازدواج مي‌باشد. يعني جواني‌که متدين و مؤمن است با ازدواج مي‌تواند حرکت‌هاي جهشي در مسائل مختلف داشته‌باشد، اما با تأخير در ازدواج، اين ارتقاء يافتن، متوقف مي‌شود. اثر ديگر تأخير ازدواج، ترويج نا امني‌هاي اجتماعي است. خيلي از مسائلي که در جامعه رخ مي‌دهد، ريشه آن‌ها از تأخير در ازدواج نشأت مي‌گيرد. همانگونه که دختر‌ها امنيت اجتماعي ندارند، پسرها نيز اين امنيت را از دست داده‌اند. امروزه شاهد هستيم که بسياري از پسر‌ها مغفول دختر‌ها قرار مي‌گيرند. يعني دخترها، پسرها را گمراه مي‌‌کنند. 3. سازگاری با فرد دیگر کار سختی است : عدم سازش با فرد دیگر، احتمالا از متداول ترین مشکلات ناشی از تاخیر ازدواج است. زیرا شما که تا به حال فردی مستقل و مجرد بوده اید، تنها متکی به خود هستید. همواره در جهت خواسته های خود گام برداشته اید. در واقع ممکن است به آزادی شخصی خود بیشتر از تشکیل خانواده اهمیت دهید. لذا تنظیم زندگی و آینده برای دنبال کردن علایق و نیازهای فرد دیگر کار سختی است. همین موضوع زمینه ساز بسیاری مشکلات در زندگی مشترک خواهد بود. زیرا یک زندگی مشترک موفق بیش از هر چیز دیگری به فداکاری و گذشت نیاز دارد.

3. امور مالی در اولویت قرار میگیرند:

اگرچه امور مالی همیشه مهم هستند، اما یکی از عوارض دیر ازدواج کردن این است که امور مالی بیش از حد اهمیت پیدا میکنند. این امری طبیعی است که هر چقدر سن بالاتر میرود ما به پس انداز و درآمد بیشتری فکر میکنیم تا در دوران بازنشستگی از آن استفاده کنیم. با تاخیر در ازدواج، چنین دیدگاهی میتواند روی زندگی زناشویی تاثیرات منفی بگذارد.

4. نداشتن وقت کافی برای با هم بودن:

گاهی یکی از دلایل تاخیر ازدواج رسیدن به ثبات شغلی است. اما توجه داشته باشید که این موضوع میتواند پیامدهایی هم داشته باشد. زیرا با بالاتر رفتن سن و متمرکز شدن در شغل و حرفه خود، زمان کافی برای گذراندن با همسرتان نخواهید داشت. شما بیشتر وقت خود را به کار کردن میگذرانید و تنها اوقات کم و بی کیفیتی را برای همسرتان خواهید داشت.

5. کاهش قوای جنسی :

طبیعی است که با افزایش سن، قوای جنسی زن و مرد کاهش میابد و دیگر آن شور و اشتیاق جوانی در آنها وجود ندارد. یکی از پیامدهای ازدواج نکردن هم همین بی انگیزگی و کاهش تمایلات جنسی است. عدم وجود تعادل در یک رابطه زناشویی میتواند مشکلات بیشتری را به دنبال داشته باشد. با توجه به موارد بالا میتوان در نهایت به این نتیجه رسید که درست است شرایط سخت است اما با کمی از خودگذشتگی و آسان گیری میتوان به ازدواجی سالم و پایدار رسید و از بروز مشکلات عدیده در آیندده جلوگیری کرد.

نویسنده : سیما طبیبی

مطالب مرتبط با این نوشته را بخوانید:

سن مناسب ازدواج و دروغ های شاخدار

می دونستی کسب و کار در اسلام مقدسه؟ مگه مومن خرید و فروش می کنه؟ دینداری فعال و منفعل رو در اینجا کاملتر توضیح دادم

قدرت باور و تلقین را با شمع گوش بشناسید. قدرت باور چیزی هست که می تونه یک ازدواج رو محکم تر یا سست کنه!!!

زندگی یعنی بری زیر بارون نه اینکه صبر کنی طوفان تموم بشه! اهمیت دل زدن به دریا رو اینجا بهتر توضیح دادم

یک دیدگاه بگذارید

آدرس ایمیل منتشر نمیشود