fake it till you make it

جعل کن تا زمانی که بسازیش! “fake it till you make it”

fake it till you make it یک اصطلاح یا ضرب المثل معروف در زبان انگلیسی هست! معنی این اصطلاح {جعل کن تا زمانی که بسازیش!} است. امروز قصد دارم این اصطلاح را از زوایای مختلف برسی کنم. یکی از برداشت ها از این جمله معنای تقلید است. یکی به معنی دروغ و نفاق هست. { یعنی متفاوت از خود واقعی عمل کردن!} و در معنای علمی به معنی شرطی سازی و ایجاد مسیر عصبی هست. در این مطلب قصد داریم به طور کامل معنای اصطلاح fake it till you make it را بررسی کنیم. و روش درست به کارگیری این اصطلاح را هم از نظر علمی و هم از نظر اسلام بررسی کنیم.

fake it till you make it

جعل کن تا زمانی که بسازیش آیا واقعا این استراتژی جواب می دهد؟ اگر در محل کار ناراضی هستید لبخند بزنید اندکی با نشاط تر رفتار کنید. پس از مدتی باور می کنید که در محل کارتان با نشاط تر هستید. (این کار مغز شماست وقتی دو عمل را با یکدیگر همراه کنید مغز باور می کند که این دو با هم همراه هستند.) وقتی شما زمانی که شاد هستید ادکلن خاصی را بزنید پس از مدتی با بوی آن ادکلن نا خود آگاه شاد می شوید. این خاصیت شرطی سازی مغز است.

یک هفته صبح که از خواب بیدار می شوید با خودتان بگویید من امروز بسیار قدرتمند و شاداب هستم. بعد از یک هفته می بینید از خواب که بیدار می شوید شاداب تر هستید. بالعکس یک هفته صبح که از خواب بیدار می شوید بگویید من عرضه انجام هیچ کاری را ندارم. بعد از یک هفته توانایی بدنتان بسیار کاهش می یابد.

مدتی احمق به نظر برسید!

اولین نقاشی شما افتضاح خواهد بود، اولین نوازندگی شما را هیچکس گوش نمی دهد، اولین یادداشت شما را هیچکس نمی خواند. اما آیا پنجاهمین عکس آهنگ یا نوشته شما هم همینطور خواهد بود؟ برای موفقیت در هر عرصه ای باید اولش احمق به نظر برسید فکر نکنید به محض ورود در حرفه ای همه شما را تحسین خواهند کرد! خیر اول کار شما قطعا یک نسخه فیک و جعلی از موفق های آن حوزه خواهید بود! برای موفقیت باید مدتی احمق به نظر برسید.

آیا این اصطلاح مورد تایید دین اسلام هست؟

اگر بردبار نيستى، خود را به بردبارى وادار، زيرا كم اتفاق افتد كه كسى خود را به قومى شبيه سازد و همانند آنان نشود. حکمت 207 نهج البلاغه

در آیات قرآن بارها آمده که بیشترشان نمی دانند فکر نمی کنند و… بل اکثرهم لا یعقلون … لا یتفکرون… و….

بنابر این تقلید کورکورانه درست نیست! اما در حکمت 207 نهج البلاغه ایر المومنین می فرمایند: كم اتفاق افتد كه كسى خود را به قومى شبيه سازد و همانند آنان نشود.

این دو مفهوم دارد اول اینکه مراقب باش خودت را شبیه آدم اشتباهی نکنی! و دوم اینکه ویژگی های خوب از انسان های خوب را پیدا کن و تقلید کن. زیرا تقلید کردن یک راهد خوب برای ساختن عادت های خوب و رشد کردن هست. همانطور که در روایات داریم انسان به دین دوست خود است.

رسول خدا (صلی الله علیه و آله ): انسان بر دین دوستش خواهد بود، بنابراین هر یک از شما دقت کند که با چه کسی دوست می شود. بحارالانوار جلد 74 صفحه 192

این به این معناست که انسان خواه ناخواه تقلید گر است پس بهتر است انسان های مناسب را برای تقلید کردن انتخاب کند.

رابطه تقلید با این اصطلاح این است که انسان وقتی از کسی تقلید می کند در واقع یک نسخه جعلی از آن فرد ساخته است و طبق سخن امیرالمومنین کمتر کسی است که خود را شبیه گروهی کند و به زودی یکی از آنان نشود!

از نظر عملی (جعل کن تا بسازیش) چگونه تفسیر می شود؟

علم می گوید کار نیکو کردن از پر کردن است!

وقتی شما هنوز کاری را انجام نداده اید برای مغز شما نا آشناست و مغز از انجام کار نا آشنا می ترسد! مغز علاقه به انجام کار های آشنا دارد. از لحاظ علمی وقتی شما کاری را برای اولین بار انجام می دهید خوب در نمی آید. داستان نورون ها و مسیر های عصبی است وقتی شما کاری را زیاد تکرار کنید مغز مسیر هایی می سازد تا شما راحت تر آن کار را انجام دهید. اما وقتی هنوز کاری را انجام نداده اید مغز علاقه ای به انجام آن ندارد.

پس در واقع شما هر کاری را می خواهید انجام دهید برای حرفه ای شدن اول باید احمقانه و جعلی رفتار کنید. هیچکس از اول نوازنده نویسنده یا مهندس نبوده است! باید برای حرفه ای شدن احمق بودن و خطا کردن را بپذیرید. باز در مثال ادکلن که پیش از این زدم هم این صادق است. وقتی شما چند بار در زمان ناراحتی از ادکلنی استفاده کنید، اگر در زمان شادی آن بو را حس کنید ناخود آگاه غمگین می شوید. زیرا از قبل مغز مسیر عصبی را اینگونه تشکیل داده است. در واقع مغز به چیز هایی که زیاد تکرار شوند شرطی می شود.

چه چیزی را جعل کنم؟

گاهی برداشت های ما از جعل کردن به بیراهه می رود! مثلا دوست داریم مانند فلان شخص موفق شویم؛برای این کار سعی می کنیم شبیه او لباس بپوشیم یا صحبت کنیم. در حالی که با این کار فقط وقت و مال خود را تلف کرده ایم. برای تقلید درست از او اینگونه فکر کنید. من دوست دارم در کارم مثل او موفق بشوم خب از اینجا شروع می کنم اگر او جای من بود در فلان موقعیت چه عکس العملی نشان می داد؟ یا چگونه فکر یا رفتار می کرد؟ اگر دوست دارید شبیه کسی بشوید از همان چیزی تقلید کنید که باعث موفقیت او شده نه از پوشش یا موارد دیگر که ربطی به موفقیت او ندارد!

رفتار های غلط به استناد از این اصطلاح چیست؟

تقلید از دیگر رفتار های فرد موفق: کسی که از نظر مالی الگوی ماست نباید در اعتقادات از او تقلید کنیم. یا مثلا کسی که در اعتقادات الگوی ماست نمی تواند ما را به موفقیت مالی برساند. مربی نقاشی مربی تربیت فرزند خوبی نیست و مشاور خانواده مشاور مالی خوبی نیست. برای موفقیت در کسب و کار نباید از کسی که در کسب و کار دیگری موفق هست تلقید کرد. یا نیازی به تقلید پوشش او نیست! بهتر است در هر حیطه ای از شخصی که در آن حیطه موفق هست مشورت و الگو بگیریم نه تقلید کامل از یک نفر!

نمونه ای از تقلید های مناسب و نامناسب :

برای ایجاد اعتماد به نفس : درست بنشینید یا بایستید حالت خمیده اعتماد به نفس انسان را کاهش می دهد. بجای پوشش لباس شبیه موفق ها از امضا یا نوع صحبت آن ها استفاده کنید و آن را جعل کنید. در صحبت ها خودتان را تحقیر نکنید البته دیگران را هم تحقیر نکنید این به مرور باعث می شود تا احساس ارزشمندی بیشتری پیدا کنید.

جعل کردن به معنی ساختن غرور و تکبر نیست! به معنی تقلید از رفتاری هست که باعث موفقیت فرد شده.

مثلا زمانی که ترید یا بلاگری اینستا مد شده بود کسانی بودند که خیلی با غرور حرف می زدند که من بلاگر یا تریدرم اما در عمل موفق نبودند این جعل نفاق است و منجر به موفقیت نمی شود بلکه منجر به آسیب های روانی می شود.

جایگزین مناسب تقلید از استراتژی هایی است که منجر به پیشرفت آن ها شده است مثلا یادگیری فنون تبلیغ سخنرانی یا فنون ترید. آدم های موفق واقعی نیاز به شهرت ندارند. آن ها در خفا هم موفق هستند. و اگر شهرتی هم دارند در جهت رشد از آن استفاده می کنند.

منبع برخی مطالب: cognitiontoday

virgool

و…

مطالب مرتبط با این نوشته را بخوانید:

زندگی یعنی بری زیر بارون نه اینکه صبر کنی طوفان تموم بشه!

چرا خدا انسان ها را محتاج یکدیگر آفرید؟

تو برده جهان هستی یا جهان برده تو است؟

تله ای به نام موفقیت | معنی واقعی پیشرفت و موفقیت چیست؟!

عزت نفسم چقدره؟ می خوای بدونی عزت نفست در چه حدیه؟

زندگی بدون چالش مثل فوتبال بدون رقیب است.

برچسب ها: بدون برچسب

یک دیدگاه بگذارید

آدرس ایمیل منتشر نمیشود